Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Λίγο ροζ σε φόντο γκρι

Καλή χρονιά σε όλους μας, ή ακριβέστερα καλύτερη χρονιά για όλους μας. Το 2008 ήρθε, με κορυφαίο γεγονός στην καθημερινή ειδησεογραφία, τον Ζαχόπουλο. Και χτες το απόγευμα, νέα απόπειρα αυτοκτονίας ήρθε, για να ρίξει και άλλο φώς στο σκάνδαλο και να επιβεβαιώσει ότι το ροζ είναι μια πινελιά στο βαθύ γκρίζο, που πλέον αγγίζει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και περισσότερα αυτά που κρατούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία. Γιατί δεν μπορεί να με πείσει κάποιος ότι οι δημοσιοφγράφοι δεν έχουν και άλλα στοιχεία στα χέρια τους για το εν λόγω σκάνδαλο!
Όταν η ατυχής κυρία, που βρίσκεται στη φυλακή για εκβίαση, περιφερόταν στα κανάλια και στους διαδρόμους εφημερίδων, σίγουρα θα είπε και άλλα. Αυτά ίσως δεν τα μάθουμε εμείς. Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι ο απών πρωθυπουργός, κρύβεται! Αρνείται να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας! Γιατί άραγε; Δεν διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού και μάλιστα το ανέλαβε μετά την εκλογική επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας το Μάρτη του 2004 ενόψειο Ολυμπιακών Αγώνων; Αυτός δεν τοποθέτησε αμέσως τον Ζαχόπουλο Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Πολιτισμού; Και τελικά, ο εν λόγω κύριος δεν αποτελούσε εκλεκτό φίλο του και συνεργάτη σχεδόν είκοσι χρόνια; Δυστυχώς, στην Ελλάδα των σκανδάλων δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας!
Η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος είναι καθεστώς. Η εξουσία, εκτός από αλλαζονική συμπεριφορά, δείχνει και πρωτοφανή ασέβεια απέναντι στους θεσμούς και την κοινωνία. Και αυτό που μένει στο μυαλό κάποιων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ξέπλυμα του χρήματος που έγινε όλα αυτά τα χρόνια από τον Ζαχόπουλο, αλλά το ότι απέτυχε ως εραστής!
Ίσα ίσα, δηλαδή, για να γίνει περισσότερο ροζ στον ήδη βαθύ γκρίζο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: