Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Οι Βενιζελικοί φοβούνται ότι ο Μπένι μπορεί να γίνει… Ντόρα!


 http://www.newpost.gr/post/108846/%CE%9F%CE%B9-%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%E2%80%A6-%CE%9D%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B1!/
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Βενιζελικό στρατόπεδο. Ενώ ο ίδιος ο Βενιζέλος από χθες διαμηνύει ότι ακόμα και αν είναι ο μόνος υποψήφιος θα ζητήσει η εκλογή να γίνει από τη βάση, βουλευτές και στελέχη του δικού του κλίματος, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την αναγκαιότητα η εκλογή του νέου Προέδρου να γίνει από άλλο εκλογικό σώμα. 

Επικαλούμενοι την δύσκολη κατάσταση, προτείνουν ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να παρακαμφθεί το καταστατικό και ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να προέλθει από ένα διευρυμένο Συνέδριο, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι ο τρόπος εκλογής είναι μέσον και όχι σκοπός. 

Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται βουλευτές και στελέχη φίλα προσκείμενα στον Ευ. Βενιζέλο, ενώ η σχετική επιχειρηματολογία δημοσιοποιήθηκε από την κοινή επιστολή των επτά υφυπουργών, των κ. Μάρκου Μπόλαρη,  Θάνου Μωραΐτη, Μανώλη Οθωνα, Γιάννη Δριβελέγκα, Γιώργου Πεταλωτή,  Φίλιππου Σαχινίδη και Σωκράτη Ξυνίδη, οι οποίοι θεωρείται βέβαιο ότι θα ταχθούν στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών. 

Ορισμένοι όμως συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου, εκτιμούν ότι με δεδομένες τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων για τις οποίες δεν υπήρξαν αντιρρήσεις, η συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο εκλογής νέου προέδρου ενδεχομένως να γίνει μπούμερανγκ. 

Να δημιουργήσει δηλαδή την εντύπωση ότι ο Βενιζέλος φοβάται την εκλογή από τη βάση, κάτι που θα προκαλέσει πρόβλημα στον υπουργό Οικονομικών.

Οι ίδιοι (συνεργάτες) προτείνουν στον Βενιζέλο να επέμβει προσωπικά για να σταματήσει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο μη προσφυγής στη βάση, φοβούμενοι ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί, μπορεί να υπάρξουν συνειρμοί και συσχετίσεις με την πορεία της… Ντόρας στην εσωκομματική αναμέτρηση του Νοεμβρίου του 2009.

Θέμης Δαγκλής


To κείμενο του Θέμη Δαγκλή, που δημοσιεύτηκε στο www.newpost.gr, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι είχαμε διαπιστώσει το 2007, όταν ο νυν Υπουργός Οικονομικών από το Ζάππειο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, λίγες μόνο στιγμές μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ότι, δηλαδή, ο κύριος καθηγητής «τρέμει» στην ιδέα να εκτεθεί στη βάση. Προτιμά ένα «κλειστό» σχήμα εκλεκτόρων, που θα του δώσει την άνεση να εκφραστεί με τη γνωστή του ευφράδεια και να «καταχειροκροτηθεί» από τους πραιτωριανούς του, που περίμεναν 4 ½ χρόνια αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, μέσα στους υποστηρικτές του βλέπουμε και πρόσωπα που ανέδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό δε σημαίνει κάτι. Εξάλλου, στην πολιτική, δεν υπάρχουν φιλίες. Συμμαχίες διαμορφώνονται, κατά περίπτωση.
Το μεγάλο θέμα του Βενιζέλου και των υποστηρικτών του είναι ότι δεν θα παραλάβει ένα ισχυρό και υγιές ΠΑΣΟΚ, αλλά ένα κίνημα σε πλήρη αποσύνθεση, με στελέχη που ψάχνουν για σωσίβιες λέμβους. Και φυσικά, ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του, ΔΕΝ έχουν τις ικανότητες να κάνουν την υπέρβαση και να ανασυστήσουν το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Ίσως, γιατί πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν το χρειάζεται η νέα εποχή… Ή γιατί η νέα εποχή δεν έχει ανάγκη από ένα ΠΑΣΟΚ που είναι ιχνηλάτης και όχι σκαπανέας…
Μη λησμονούμε και την πρόσφατη δήλωση Λοβέρδου, ο οποίος επιθυμεί συνεργασία με τη ΝΔ του Σαμαρά. Αυτό δείχνει πως ίσως καταλληλότερος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή θα ήταν ο Σαμαράς! Εξωφρενικό; Γιατί; Ο Σαμαράς είναι ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ! Αν σκεφτούμε πόσες φορές έχει ο ίδιος ανατρέψει τον εαυτό του, τότε δε νομίζω να υπάρχει πολίτης σε αυτή τη χώρα που να μη δέχεται αυτό το χαρακτηρισμό για τον αρχηγό της ΝΔ. Αντιμνημονιακός, με κορώνες κατά του Μνημονίου, βρήκε την αφορμή να υπερθεματίσει του Μνημονίου με το Δημοψήφισμα! Είναι και το γεγονός πως «η ΝΔ είναι το μόνο Ευρωπαϊκό κόμμα στη χώρα»! Κατηγορούσε συνεχώς την Κυβέρνηση και με τη δεύτερη ευκαιρία τρύπωσε σε αυτή με δυο μεγαλοστελέχη του, δήθεν εξωκοινοβουλευτικά! Κι έτσι τώρα αντιπολιτεύεται και κυβερνά! Τι άλλο είναι αυτό από ΑΝΑΤΡΟΠΗ; Συνεπώς κι επειδή το ΠΑΣΟΚ συνεχώς υποχωρεί κι επειδή το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου θα πλησιάζει ποσοστά κατάψυξης, αλλά κι επειδή ο Σαμαράς ξέρει από μικρά κόμματα, μήπως να είναι το αντίπαλο δέος του Βενιζέλου; Σε αυτή την περίπτωση στοιχηματίζω ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα χάσει ΚΑΙ από το Σαμαρά!
Το ζήτημα δεν είναι να γίνει ή όχι ο Βενιζέλος Ντόρα, αλλά να μην καταντήσει το ΠΑΣΟΚ ΔΗΣΥ… Και, δυστυχώς, με τους νεόκοπους που επιθυμούν να ηγηθούν του Κινήματος, φοβάμαι ότι δε θα έχει καλύτερη μοίρα. Ίσως και να είναι το καλύτερο… Ίσως έτσι να ξεκινήσει το ξήλωμα του πουλόβερ του διεφθαρμένου πολιτικού σκηνικού….

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: