Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Νέα Αντίσταση

Αυτό το διήμερο ΔΕΝ κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης, που πεισματικά στέκεται στην τιμωρία μιας χώρας-μέλους της! Γιατί όλο αυτό το σκηνικό και η μετρολαγνεία δεν είναι κάτι άλλο από τιμωρία! Και δεν είναι η μικρά Ελλάς το πρόβλημα, αλλά η αδιαλλαξία της γερμανικής πολιτικής. Μέσω της Ελλάδας, όμως, επιδιώκεται η χειραγώγηση και των υπόλοιπων λαών που «ατάκτησαν» και παρουσιάστηκε δημοσιονομική εκτροπή! Συνεπώς, εδώ πέφτει ο κλήρος για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου όλων! Έφτασε η στιγμή να αντιληφθούν πως πλέον οφείλουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους, για μια Ευρώπη των λαών και ΟΧΙ των αγορών!
Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ίσως το ξεκίνημα μιας νέας αντίστασης, ενός νέου ΕΑΜ. Δε μένουμε στο τι έγινε, αλλά στο τι θα γίνει από τώρα και μετά. Ας ξεκινήσει η αντίσταση από τη μικρή Ελλάδα! Τη χώρα των «τεμπέληδων», που παρόλα αυτά εργάζονται περισσότερες ώρες από τους «εργατικούς Γερμανούς, τη χώρα των μιζών, που αυτοί που δίνουν τις μίζες είναι οι Γερμανοί, τη χώρα με τις πολλές άδειες, που παρόλα αυτά είναι οι λιγότερες στην Ευρώπη!
Δεν υπάρχει επιστροφή. Εάν θέλουν μια φορά να πτωχεύσουμε, εμείς θέλουμε 1000! Γιατί, μια δική μας πτώχευση, θα συμπαρασύρει όλη την Ευρωζώνη τους. Επιτέλους, είμαστε ΟΛΟΙ μαζί! Και είμαστε ΠΟΛΛΟΙ! Τα κομματικά σύνορα «έσπασαν», οι ιδεολογικές αντιπαραθέσεις δεν υφίστανται! Η λύση είναι κάθαρση του πολιτικού σκηνικού εντός, στάση πληρωμών εκτός! Το ποτάμι της οργής ξεχειλίζει! Δεν πρέπει να μας σταματήσει καμιά θεωρία οποιουδήποτε σοκ! Ήδη εδώ και 2 χρόνια η κοινωνία δοκιμάζεται! Ο αλήστου μνήμης πρώην Υπουργός Οικονομικών κος Παπακωνσταντίνου, όταν υπέγραφε το Μνημόνιο Ι διαβεβαίωνε πως το 2012 η χώρα «θα έβγαινε στις αγορές»! Ήδη είναι μέσα Φλεβάρη και η χώρα όχι μόνο δεν έχει βγει στις αγορές, αλλά ετοιμάζεται να βγει στο κλαρί, ως ξεσκισμένη πόρνη, από τους άθλιους προστάτες της, εντός και εκτός. Και τα μέτρα να πέφτουν βροχή στο κεφάλι του λαού! Αλήθεια, οι περίφημες «μεταρρυθμίσεις» είναι οι συνεχείς οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων; Είναι η φορολογική λαίλαπα; Είναι τα ισοδύναμα μέτρα που περικόπτουν ή από εδώ ή από εκεί, χωρίς όμως να πειράζεται η τσέπη των πολιτικών υαινών;
Οι περίφημοι και τηλεοπτικοί αστέρες, πολιτικοί μας, δεν αισχύνονται όταν απευθύνονται στον Ελληνικό Λαό ζητώντας του και άλλες θυσίες; Έχουν βγει μια βόλτα στις ακριβές τους συνοικίες να δουν ανθρώπους να ψάχνουν για φαγητό στους κάδους απορριμμάτων; Ή τους φυγαδεύουν στα αλεξίσφαιρα αυτοκίνητά τους; Έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει εξαθλίωση; Μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι «δεν πάει άλλο»;
Μας εξαπάτησαν επί σειρά ετών. Τους στηρίξαμε, τους υποστηρίξαμε, τους ψηφίσαμε, τους ανεχτήκαμε! Κυνηγηθήκαμε για τα «πιστεύω» μας και μείναμε σταθεροί στην ιδεολογία μας, όταν αυτοί έκαναν βόλτες και πήγαιναν πέρα δώθε. Όμως, εμείς εκεί! Δεξιοί, αριστεροί, σοσιαλιστές, κεντρώοι, κομμουνιστές…. Εμείς! Ο λαός που ψήφιζε και ψηφίζει! Ο λαός που στήριζε και ανεχόταν και ήλπιζε! Μέχρι χθες όλα αυτά! Από σήμερα, όχι πια! Ο σβέρκος μας δεν ανέχεται άλλη καρπαζιά! Οι καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης πέθαναν! Τώρα παίρνουμε την πρωτοβουλία για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Να σταματήσουν οι ανούσιες θυσίες, τα ατελέσφορα μέτρα. Η χώρα θα μείνει όρθια, αν είναι όρθιος και περήφανος ο λαός της! Θα μείνει όρθια, αν σηκώσει το ανάστημά της και πει ΟΧΙ!
Πισωγυρίσματα δεν υπάρχουν! Οι σωτήρες πέθαναν! Μεσσίας είναι ο καθένας από εμάς, για το σπίτι του, για την οικογένειά του, για τους φίλους του. Ουδείς δικαιούται να μιλήσει στο όνομα του Ελληνικού Λαού, πλην του ίδιου του Ελληνικού Λαού! Και η ώρα του Ελληνικού Λαού είναι αυτή! Στο Σύνταγμα, αύριο! Να μην περάσει το νέο «κατοχικό δάνειο»! Όσοι θέλουν να μας σώσουν, ας ζητήσουν από τους δανειστές μας να επιστραφεί μέχρι τελευταίου σεντ, η γερμανική αποζημίωση! Έχουν την ψυχή; Έχουν τα άντερα οι πολιτικοί μας να το κάνουν; Αν ναι, τότε ας σταματήσουν την πάσης φύσεως συζήτηση για νέο δάνειο, για νέα μέτρα, για νέες περικοπές! Διαφορετικά, ας μείνουν στα χρυσά τους κλουβιά και ας μην περνάνε αλυσίδες στη ζωή του Ελληνικού Λαού.

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: