Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Καληνύχτα κύριε Ρουσόπουλε!

«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Μ΄ αυτήν την επιστολή σου γνωστοποιώ την απόφασή μου να μην διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. Με ενδιέφερε η συμμετοχή μου δεν το κρύβω. Δεν με ενδιαφέρει πια. Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από τη συκοφαντία είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε- δυστυχώς- από “φίλους”. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της Κυβέρνησης.

Αγαπητέ Πρόεδρε, Εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής. Αξιοπρεπής αποχωρώ. Καμιά πικρία για πρόσωπα. Σ΄ ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες. Προσπάθησα πάντοτε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Πιστεύω πως από τη θέση μου συνέβαλα -έστω στο ελάχιστο- στις νικηφόρες εκλογές του 2004 και του 2007. Ανταποκρίθηκα υπηρετώντας αρχές και αξίες. Δεν διαπραγματεύτηκα και δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου επιβίωση εις βάρος της αξιοπρέπειάς μου.

Πεποίθησή μου πάντοτε παραμένει ότι οι πολίτες δεν θέλουν πολιτικούς που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν σε όλες τις καταστάσεις, αλλά πολιτικούς που όταν έρχεται η ώρα είναι έτοιμοι να πουν το μεγάλο όχι- το σωστό.

Με φιλικά αισθήματα και εκτίμηση Θεόδωρος Ρουσόπουλος»


Αυτή είναι η επιστολή που έστειλε χτες ο Ρουσόπουλος στον Καραμανλή, με την οποία του γνωστοποιεί πως αποχωρεί από την πολιτική. Θέλω να αναλύσω λίγο αυτή την επιστολή, πριν καταλήξω στο όποιο συμπέρασμα.
Ο εκλεκτός του Καραμανλή, ο άνθρωπος που ουσιαστικά κυβέρνησε τον τόπο από το Μάρτη του 2004 μέχρι τον Οκτώβρη του 2008, από τα υπόγεια του Μαξίμου, αποσύρει (;) το ενδιαφέρον του από την πολιτική ζωή του τόπου, λόγω "των συνθηκών ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό". Ώστε επικρατούν πολιτικές ισοπέδωσης; Και ποιοι αλήθεια είναι αυτοί που τις επέβαλαν επί 5 και πλέον χρόνια; Μήπως η στάση του πάλαι ποτέ πανίσχυρου κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος είχε το θράσος ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑ σε ερωτήσεις των, παλαιότερα, συναδέλφων του δημοσιογράφων; Μήπως είναι άστοχο να ομιλεί για συκοφαντίες, ο συγκεκριμένος κύριος, που φρόντιζε ΠΑΝΤΟΤΕ να συκοφαντεί με ελεεινό τρόπο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ; Μήπως αυτός δεν συμμετείχε στην απαράδεκτη στάση της Απογραφής; Τι άλλο από συκοφαντία ήταν αυτή η πράξη των σημερινών κυβερνώντων, όταν υποκριτικά προσέφυγαν στην ΕΕ και στη συνέχεια έπρατταν τα ίδια, αλλά πλέον είχαν καταστεί ο περίγελος της Ευρώπης;
Ο Ρουσόπουλος δεν ήταν που φιλοτέχνησε την "αγιογραφία" του Καραμανλή, ως "του στιβαρού πολιτικού που δεν αποφασίζει εν θερμώ"; Αυτός δεν αποφάσισε για την προκήρυξη εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβρη του 2007, εν μέσω πυρκαγιών και μιας μαινόμενης εθνικής καταστροφής; Αυτός δεν ήταν ο ατσαλάκωτος εκφραστής των επικοινωνιακών εφευρημάτων, που θα μας οδηγούσαν ολόκληρο λαό στα ψυχιατρεία με όσα ακούγαμε από το στόμα του, αλλά δεν βλέπαμε στην πραγματικότητα;
Στην πρώτη παράγραφο της σύντομης επιστολής του, κλείνει λέγοντας πως "Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της Κυβέρνησης". Είναι τυχερός, γιατί η παρούσα κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΕΡΓΟ!
Σε ότι αφορά τη συμβολή του στις νίκες της δεξιάς, είναι αδιαμφισβήτητη!
Έκανε τα ΠΑΝΤΑ για να εμφανίζει το μαύρο άσπρο και του έβγαινε.
Ως προς το τέλος της επιστολής του, πράγματι οι πολίτες θέλουν πολιτικούς που να μπορούν να υποστηρίξουν τις θέσεις τους και να μην υποχωρούν, επιδιώκοντας την επιβίωσή τους. Προφανώς, αυτό έπραξε ο ίδιος στην υπόθεση Βατοπεδίου... Ο "βαθιά θρησκευόμενος" Θεόδωρος, επισκέπτης και φίλος των Μονών του Αγίου Όρους, αποφάσισε να πεί πλέον το "μεγάλο όχι"!
Ειλικρινά, δε θα μας λείψετε κύριε Ρουσόπουλε. Εξάλλου, θα σας θυμίζουν τα περίφημα "παπαγαλάκια", τα μοναδικά "δεν απαντώ", η συνεχής προσπάθεια να ελέγξετε τα ΜΜΕ και η αποτυχημένη διακυβέρνηση της δεξιάς επί μια 5ετία και πλέον. Υπήρξατε μια φούσκα! Θα ήθελα να σας συστήσω να μην ασχοληθείτε πλέον με οτιδήποτε έχει σχέση με τα κοινά. Γιατί αποδείξατε πως είστε ένας ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ άνθρωπος.
Καληνύχτα κύριε αντ΄αυτού, κύριε Ρουσόπουλε!

ΓΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: