Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Συμπεράσματα από τη χτεσινή λαμπρή νίκη

Εγγεγραμμένοι 9,994,349
Ενσωμάτωση 99.99 %
Ψήφισαν 52.63 %
Έγκυρα 97.46 %
Άκυρα/Λευκά 2.54 %
ΠΑΣΟΚ 8 36.65 %
ΝΔ 8 32.29 %
ΚΚΕ 2 8.35 %
ΛΑΟΣ 2 7.15 %
ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ 1 4.70 %
Οικολόγοι 1 3.49 %

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2009 στη χώρα μας. Θέλοντας να μελετήσουμε τα αποτελέσματα αυτά, εύκολα καταλήγουμε σε κάποια σημαντικά συμπεράσματα. Το πρώτο και πιο σημαντικό από τα συμπεράσματα αυτά είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, μετά από 15 χρόνια, κερδίζει σε Ευρωεκλογές. Και μάλιστα δεν κερδίζει απλά, αλλά θριαμβεύει, εάν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι στις ακριβώς προηγούμενες Ευρωεκλογές, είχε ηττηθεί με ποσοστό 9%. Συνεπώς, η νίκη του ΠΑΣΟΚ, φτάνει στο εκκωφαντικό 13,4%! Ξεκαθαρίζω πως σήμερα ομιλούμε για αποτελέσματα Ευρωεκλογών. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει σχέση.
Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι πως ο αγώνας του Γιώργου Παπανδρέου, ο σκληρός και αδυσώπητος αγώνας, που δίνει σχεδόν μόνος του εδώ και 5 χρόνια, δικαιώνεται επιτέλους και ο άνθρωπος αυτός κερδίζει για πρώτη φορά τον Καραμανλή. Και δεν είναι μια νίκη μόνο κατά του Καραμανλή, αλλά κατά του "συστήματος Καραμανλή", που περιλαμβάνει μια σειρά ομάδων, που όχι απλά διαμόρφωσαν αυτό το σύστημα, αλλά πολέμησαν λυσσαλέα τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ένα τρίτο συμπέρασμα είναι πως η δεξιά ΕΧΑΣΕ! Και έχασε γιατί η ίδια πλέον έχει κατασπαταλήσει τον πολιτικό της χρόνο και πλέον "ζει" με δανεικό! Αδυνατεί να αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών, αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το διεθνές περιβάλλον, αδυνατεί να κατανοήσει πως δεν μπορεί να κοροϊδεύει άλλο τον Ελληνικό λαό.
Ως τέταρτο συμπέρασμα βλέπω ότι η αυτοδυναμία είναι πλέον ένας εφικτός στόχος, δεδομένης και της αποχής, που πλέον αρχίζει να διαμορφώνει έναν σκληρό πυρήνα, περί το 30%. Η αποχή αυτή οφείλεται σε ανθρώπους, πολίτες αυτής της χώρας, που ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, γιατί θεωρούν πως το πολιτικό κλίμα ΔΕΝ τους εκφράζει! Αυτή είναι μια πραγματικότητα, πρέπει να απασχολήσει και να δούμε εάν μπορεί να ανατραπεί μερικώς. Πάντως, ολική ανατροπή του φαινομένου, αποκλείεται πλέον να δούμε.
Το πέμπτο συμπέρασμα είναι πως η ήττα της ΝΔ δεν οφείλεται στην αποχή. Γιατί το αποτέλεσμα των εκάστοτε εκλογικών αναμετρήσεων εξάγεται με βάσει τους ψηφίσαντες και ουδέποτε με βάση τους μη προσελθόντες. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να στήνεται κάλπη μέσα στο σπίτι του κάθε ψηφοφόρου ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ να ψηφίσει ή να σύρεται βιαίως στην κάλπη, με τη συνοδεία αστυνομικού οργάνου!!!
Αναφορικά με το εύρος της νίκης του ΠΑΣΟΚ, έχει αξία η νίκη. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μιλήσει για νίκη ακόμη και με μια ψήφο. Συνεπώς, το 4.4% δεν είναι μια απλή νίκη, αλλά ένας πραγματικός θρίαμβος, από όποια οπτική και αν το δει κάποιος.
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, με όλες τις μετρήσεις των προηγούμενων ημερών, "έπεσαν" μέσα! Τα exit poll δε θα μπορούσαν να έχουν ακριβή μέτρηση, σαφώς λόγω της αποχής. Όμως, όλες οι μετρήσεις των προηγούμενων ημερών επαληθεύτηκαν στην κάλπη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δώσει σε αυτές τις εκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Πράγματι, οι εκλογές αυτές ήταν ένα ηχηρότατο σκαμπίλι στο ροδαλό μάγουλο του Καραμανλή και των περί αυτόν. Χτες, μετά τα αποτελέσματα, έβγαιναν στελέχη της δεξιάς, για να πείσουν τον κόσμο πως το ΠΑΣΟΚ έχασε! Για μια ακόμη φορά, τα παπαγαλάκια του Μαξίμου, επεδίωξαν με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Όμως, η πραγματικότητα είναι μια! Το ΠΑΣΟΚ κατατρόπωσε τη δεξιά και συνεχίζει με στόχο μια λαμπρότερη νίκη στις εθνικές εκλογές.
Θέλω να κλείσω με μια αναφορά στην βιασύνη του Ευάγγελου Βενιζέλου! Μόλις τα exit poll έδειξαν μια διαφορά 6,3-7%, έσπευσε ο κος καθηγητής να προλάβει να κάνει δηλώσεις, όπως πριν 2 χρόνια έτρεξε στο Ζάππειο να προλάβει να αρπάξει την προεδρία του Κινήματος. Συνειδητοποίησε ο κος καθηγητής πως με την παρορμητικότητά του προκάλεσε πρόβλημα; Αντιλήφθηκε πως η βιασύνη του δεν του βγαίνει σε καλό και μάλιστα τον καθιστά γραφικό; Και επιτέλους, μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσει να προβάλλεται, γιατί πλέον είναι καμένο χαρτί;
Η νίκη αυτή του Κινήματος μας γέμισε χαρά. Τα γλέντια τελείωσαν, Από σήμερα ξεκινάμε τη νέα μεγάλη προσπάθεια, με σοβαρότητα και ψυχραιμία, για να επιτύχουμε μια λαμπρή νίκη στις εθνικές εκλογές. Με μπροστάρη τον Πρόεδρό μας, Γιώργο Παπανδρέου, τον ηγέτη και οραματιστή της Ελλάδας του μέλλοντος.

ΓΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: