Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Δεν πάει άλλο

«Το μήνυμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προς τις 20 οικονομικές δυνάμεις του κόσμου που συναντώνται είναι πολύ απλό. Ζητούμε κανόνες», τόνισε ο πρόεδρός της Γ. Παπανδρέου πριν την ομιλία του σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη, με θέμα «οικονομία για την ειρήνη και την ασφάλεια».
«Απαιτούμε η ανάπτυξη και η οικονομία να έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Δεν μπορεί την κρίση να την πληρώνει ο πολίτης, ενώ σε άλλους να δίνονται λευκές επιταγές και τεράστια χρηματικά ποσά», πρόσθεσε.
Για πολλοστή φορά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εκφράζει και σε διεθνές συνέδριο αυτό που πάντοτε επιμένει να τονίζει στο εσωτερικό και δεν είναι άλλο από το "πρώτα ο άνθρωπος". Ως ηγέτης της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που έρχεται, με σύνεση και σοβαρότητα, επιδιώκει να γεφυρώσει χάσματα, επιδιώκει να προτάξει το εμείς αντί του εγώ, προκειμένου να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα την επόμενη μέρα.
Το ΠΑΣΟΚ, ως Κίνημα πρωτοπορίας, έρχεται για να διατυπώσει μια διαφορετική πολιτική σε όλα τα θέματα που απασχολούν την πληττόμενη ελληνική κοινωνία. Φιλοδοξεί να δώσει ένα άλλο στίγμα, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για την παγκόσμια κοινότητα. Κι εδώ αναδεικνύεται η σημαντικότητα του ρόλου του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θέση στην οποία για πρώτη φορά επανεκλέγεται Έλληνας πολιτικός, ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό, επί μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν "έκανε" για τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Εδώ και κάποιους μήνες, όμως, το σκηνικό αλλάζει θεαματικά! Και ακολουθείται και παρακολουθείται η πορεία που χαράσσει ο Γιώργος Παπανδρέου, διαμορφώνοντας έναν άλλο τρόπο προσέγγισης της πολιτικής. Και εδώ και παντού ακουγόταν και ακούγεται η φωνή της Ελλάδας. Περισσότερο σήμερα, που η χώρα δεν κυβερνάται, αλλά πλέει αβοήθητη προς τον τεράστιο οικονομικό κυκλώνα...
Σύντομα θα έχουμε εκλογές. Η κατάσταση ανυπαρξίας ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό με τεράστιο ειδικό βάρος, κάτι που διακρίνει τον Γιώργο Παπανδρέου. Η ώρα του πρωθυπουργού της Ραφήνας τελείωσε. Φυσικά, έχει κάθε δικαίωμα να διατηρήσει τον τίτλο του, ως πρωθυπουργός της Ραφήνας και να παραμείνει σε αυτόν. Ο θίασος Καραμανλή, εκτός από γέλιο, μας πρόσφερε απλόχερα και αγωνία, αβεβαιότητα, δυστυχία, οικονομική δυσπραγία, εθνικό ρεζίλεμα, ανασφάλιστη εργασία. Μας έδειξε ότι οφείλουμε να ζυγίζουμε πολύ καλά την ψήφο μας πριν αυτή καταλήξει στην κάλπη. Γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση, καραδοκούν οι Ρουσόπουλοι, οι Βουλγαράκηδες και όλος αυτός ο συρφετός της αθλιότητας.

ΓΓΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 15.11.2008,(Αιχμές του Παντελή Καψή): "Μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει και η πολιτική"