Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Μιά λέξη

Κατά έναν περίεργο τρόπο, όταν ακούω τον Καραμανλή να ομιλεί για οποιοδήποτε θέμα και κυρίως όταν εγγυάται για κάτι, νιώθω μιαν ανατριχίλα περίεργη στη σπονδυλική μου στήλη! Αυτό μου συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα, από τότε που συνειδητοποίησα ότι ετοιμάζεται για πρωθυπουργός! Προσπαθούσα με κάθε τρόπο, είναι η αλήθεια, να αποτρέψω φίλους που τελικά τον ψήφισαν, να τους πείσω ότι ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να εγγυηθεί το παραμικρό γιατί δεν έχει τη γνώση και την εμπειρία, αλλά κυρίως τη βούληση να επιβάλλει την άποψή του. Τότε δεν έγινα πιστευτός, όσοι τον άκουγαν ενθουσιάζονταν και τελικά ο Καραμανλής προέκυψε πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Βέβαια, από τη στιγμή που την χώρα αυτή την κυβέρνησε ο Μητσοτάκης, όλοι έχουν δικαίωμα να θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα...
Χτες, μετά τη σύνοδο κορυφής, απηύθυνε ένα ακόμη αυστηρό μήνυμα προς τις τράπεζες να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία. Και μάλιστα συνέχισε λέγοντας «ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Το μήνυμα είναι σαφές», και πρόσθεσε με νόημα ότι «η ένταξη στο σχέδιο ρευστότητας παραμένει εθελοντική, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μετακυλήσει το κόστος της κρίσης στους πολίτες. Δεν επιτρέπουμε συμπεριφορές που στρέφονται εναντίον του συμφέροντος της χώρας».
Πολύ ωραία μας τα είπε πάλι ο "καταλληλότερος"! Πάλι μια γενικόλογη αναφορά για το συμφέρον της χώρας, το οποίο τελικά δεν μας εξηγεί κανένας ποιο είναι!
Όμως, πώς να γίνει πιστευτός ο εκλεκτός της πλουτοκρατίας στη χώρα αυτή; Πώς μπορεί να περιορίσει την ασυδοσία, ο άνθρωπος που την εξέθρεψε επί μια 5ετία στο Μαξίμου και σε όλους τους υπουργικούς διαδρόμους; Πώς μπορεί να μιλήσει αυτός που ανέχτηκε και συγκάλυψε σκάνδαλα, όπως της Μονής Βατοπεδίου, του απότομου πλουτισμού των υπουργών του, των κουμπάρων, της καταλήστευσης των Ταμείων μέσω των ομολόγων; Πώς μπορεί να καταφέρεται κατά των Τραπεζών ο πρωθυπουργός με τους off-shore υπουργούς; Αλλά και πώς μπορεί να συμμαζέψει τις ορέξεις των τραπεζιτών για υψηλότατες αμοιβές, όταν στη ΔΕΘ κάλυπτε τη συμμορία των υπουργών του;
Κυττάξτε το ρολόι σας κύριε Καραμανλή! Είναι ώρα να φεύγετε εσείς και η συμπαθής ομάδα των απατεώνων σας, που διέλυσαν τη χώρα και την έριξαν στην ανυποληψία. Θα γραφτείτε στην ιστορία, όχι ως μαύρη σελίδα, αλλά ως λευκή σελίδα! Θα παραδώσετε το τίποτα στους επόμενους! Είστε ένας τυχαίος που βρέθηκε στο τιμόνι αυτής της χώρας μόνο και μόνο λόγω ονόματος! Φυσικά, δεν ευθύνεστε εσείς για αυτό. Ας όψονται κάποιοι δήθεν σοσιαλιστές, που με το μανδύα της Κοκκινοσκουφίτσας κατάφεραν να σας στρώσουν το δρόμο προς την εξουσία. Όμως, πλέον είσαστε γυμνός.
Η ώρα σας να αποχωρείτε σιγά σιγά φτάνει. Προτιμήστε την ηρωική έξοδο των πρόωρων εκλογών. Είναι η μόνη πολιτική πράξη την οποία αν υλοποιήσετε θα δικαιολογήσετε την παρουσία σας. Δείξτε τώρα υπευθυνότητα, για μια και μοναδική φορά στην πολιτική σας σταδιοδρομία, επιτρέποντας να έρθει μια σοβαρή κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την εγκλωβίσατε.
Γιατί τελικά κάνατε τον πρωθυπουργό σε αυτή τη χώρα για 5 χρόνια. Ας γράψει έστω και μια θετική λέξη για σας η ιστορία δίπλα σε αυτή που ήδη έχει γραφεί χαρακτηρίζοντας την διακυβέρνησή σας και είναι η λέξη ΑΙΣΧΟΣ!

ΓΓΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάει και ο Πέτρος . . .
Τον έφαγε ο κακός λύκος.
Ετσι κι αλλοιώς, σου λέει ο Πρόεδρος, πίσω είμαι στις δημοσκοπήσεις (που κάποτε κατηγορούσαμε ως ΠΑΣΟΚ, αλλά τέλος πάντων . . .) ας καθαρίσω στεγνά τον Τατούλη μήπως και καταλάβει ο κόσμος ότι οι Κ.Κ. (Κων/νοι Καραμανλήδες) δεν μασάνε.
Ναι, καλά . . .
Υ.Γ. Το τσιμπίσατε το Χ στο ΟΑΚΑ, τελικά . . .