Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Ζαχοπουλιάδα

Αντιγράφω από το ΚΑΡΦΙ:
"H πτώση Ζαχόπουλου παρασύρει και τον Κώστα Καραμανλή, μαζί με την κυβέρνησή του, στον ακάλυπτο των εξελίξεων… Η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη και για πρώτη φορά φαίνεται ότι ο Κώστας Καραμανλής αμφισβητείται ανοιχτά από την κοινή γνώμη, τους κορυφαίους υπουργούς, αλλά και τα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματός του. Το προφίλ του πρωθυπουργού έχει δεχτεί ένα βαρύτατο πλήγμα – τέτοιο ώστε να αναμένονται ευρύτερες εξελίξεις. Τα όσα είπε δημοσίως η Ντόρα Μπακογιάννη με την ευκαιρία παρουσίασης του βιβλίου για την ελληνική καταγωγή του Νικολά Σαρκοζί, ήταν απλώς το προανάκρουσμα… Ο Καραμανλής μοιάζει να πιάστηκε στη φάκα που ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες έφτιαξαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τους τραγικούς χειρισμούς στην υπόθεση Ζαχόπουλου…"
Πάνε μόλις 4 μήνες από την επανεκλογή της κυβέρνησης. Η τεράστια φθορά της δεν μπορεί πλέον, παρά να αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Και είναι γεγονός ότι η φθορά της κυβέρνησης οφείλεται ΚΑΘΑΡΑ σε μια σειρά σκανδάλων, που επιμελώς φρόντιζε να κρύβει. Όμως, "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον". Δεν είχαν δει τη φάκα! Προχώρησαν ανυποψίαστοι και πιάστηκαν.
Πολύ έξυπνη η τοποθέτηση κάποιων βουλευτών της δεξιάς. "Εμείς τα σκάνδαλα δεν τα καλύπτουμε, αλλά τα στέλνουμε στον εισαγγελέα".
Μου αρέσουν οι έξυπνες δηλώσεις! Ποιον εισαγγελέα, που και αυτούς τους ελέγχεται, σε τρόπο ώστε οτιδήποτε συμβαίνει να απίρνει απόχρωση ροζ; Τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα τα κρύβετε, στέλνοντας στη φυλακη για εκβίαση μια συμβασιούχο, που προσπαθύσε να μονιμοποιηθεί! Και κρύβονται τα οικονομικά σκάνδαλα, περιορίζοντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις σεξουαλικές επιδόσεις και προτιμήσεις του πρώην Γραμματέα, για να μην βγει στον αέρα η δυσωδία των οικονομικών ατασθαλιών, που ευθέως, πλέον, πλήττει τον καταλληλότερο!
Η περίφημη Ζαχοπουλιάδα θα συνεχιστεί. Ο δρόμος είναι μακρύς και όλοι το αντιλαμβανόμαστε. Αυτό που απαιτείται είναι ΑΜΕΣΑ να αρχίσει να εισπράττει το ΠΑΣΟΚ από τη φθορά της κυβέρνησης. Να σταματήσει η εσωστρέφεια ενόψει Συνεδρίου και να αρθρωθεί πολιτικός λόγος τετοιος, που να αρχίσει να πείθει την κοινωνία ότι έρχεται το διαφορετικό.
Οι καιροί δεν ποεριμένουν και περισσότερο δεν μπορεί να περιμένει η χώρα και αυτός ο πολύπαθος λαός! Η κοινωνία υποφέρει, η ανυπαρξία των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών, οδηγεί τον κόσμο σε σχήματα μικρότερα και σχήματα εθνικιστικά και ξενοφοβικά. Ας μην στρέψουμε τον κόσμο προς τα εκεί.
Η ευθύνη της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης είναι να επανέλθει τάχιστα στο ρόλο του τιμονιέρη. Γιατί, δεν πάει άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: