Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ο κουρασμένος πρωθυπουργός...

Από την Κυριακή, επανήλθε το θέμα της "κούρασης" του πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι προ 40 ημερών είχε ξεκινήσει το όλο ζήτημα, με αφορμή κάποια διαρροή σχετικής πληροφορίας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ. Έκτοτε συζητήθηκε χαμηλότονα από τα ΜΜΕ, αλλά γρήγορα ξεχάστηκε! Και τώρα επανήλθε από την κυριακάτικη εφημερίδα REAL NEWS και τον εγκριτο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, την Κυριακή που μας πέρασε!
Σοβαρό το όλο πρόβλημα, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και το ότι η χώρα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη οικονομική κρίση, αναμένοντας και τα χειρότερα από την οικονομική κρίση που πλήττει τον υπόλοιπο κόσμο. Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν βρίσκεται πρωθυπουργός σήμερα, να τολμά να πει ότι είναι κουρασμένος, πλην του μοναδικού Κώστα Καραμανλή!
Γιατί χαρακτηρίζεται μοναδικός; Διότι είναι αυτός, σε όλο τον πληττόμενο κόσμο, που έχει καταφέρει να μην συσπειρώνει ούτε τη βάση της παράταξής του! Και αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας το γεγονός πως άρχισε να κυβερνά από την ημέρα που παραιτήθηκε ο εκλεκτός του, υπουργός προπαγάνδας, Ρουσόπουλος, πότε πρόλαβε και κουράστηκε; Εκτός του ότι κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ορίσει νέο πρωθυπουργό, τον Σαρακατσάνο, Γιώργο Σουφλιά! Πώς, λοιπόν, αυτός ο περίφημος πολιτικός ανήρ να κουραστεί, όταν καταφέρνει να "βγάζει" άλλους μπροστά; Μόνο που τώρα πια δεν είναι ο ίδιος στο απυρόβλητο! Κάλυψε μέσα σε 5 χρόνια κουμπάρους, ομόλογα, παραδικαστικό, παραεκκλησιαστικό, Βατοπέδιο, υπουργούς με εταιρείες, παντός είδους και πάσης φύσης λαμόγια της παράταξής του!
Μπορεί από όλα αυτά να κουράστηκε! Έχει δίκιο. Εξάλλου, τώρα μπορεί να φύγει ήσυχος. Τακτοποίησε και τη λαμπρή επιστήμονα και σύζυγό του Νατάσα Παζαϊτη και όλα είναι πλέον στη θέση τους!
Ο κουρασμένος πρωθυπουργός ήδη έχει χάσει, ο ίδιος το έχει αντιληφθεί και προσδοκά σε μια μικρότερη ήττα! Μόνο που ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ώστε η χώρα να αποκτήσει και κυβέρνηση γιατί ο αυτόματος πιλότος μας "τελείωσε".
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει για τον Καραμανλή δυο τρεις λέξεις. Τι παραπάνω; Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γράψει πολλά για τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του και για την απουσία του σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα! Και κυρίως πως ήταν ένας άνθρωπος που γεννήθηκε κουρασμένος και έζησε για να ξεκουράζεται! Και πως κυβέρνησαν όσο ξεκουραζόταν, ένας κάποιος Θόδωρος και ένας Σαρακατσάνος!

ΓΓΑ

1 σχόλιο:

organotis είπε...

Αναρωτιέμαι πως θα θυμάται η Ιστορία αυτό τον άνθρωπο. Τι θα λένε ότι άφησε πίσω του.

Τελικά ο "Καταλληλότερος" ήταν ένα κατασκεύασμα των βαρόνων της παράταξης (Βαρβιτσιώτης και Σια) που ήθελαν έναν "Καραμανλή" να τους σώσει. Τον έβγαλαν από τις ταβέρνες, του στέρησαν τα βιντεοπαιχνίδια και με τη συστράτευση των άθλιων ΜΜΕ της χώρας μας τον ανέβασαν στην κορυφή.

Τα ΜΜΕ ακόμα και τώρα που καταρρέει, τον προβάλουν ως στιβαρό ηγέτη που δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος.

Τα ίδια ΜΜΕ που τώρα γλείφουν ενώ μέχρι τώρα λοιδορούσαν, τον αυριανό Πρωθυπουργό.

Δεν νομίζω να υπάρχει στην ιστορία της Ελλάδας άλλος πολιτικός που να συκοφαντήθηκε και να εξευτελίστηκε από τα ΜΜΕ όσο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο "Γιωργάκης", ο ανίκανος, ο σαρδάμ, το έρμαιο της μάνας του, ο βλάκας και πολλά άλλα.

Να δω τι θα λένε αυτοί οι άθλιοι όταν ο Γιώργος στείλει τον "κουρασμένο" για ανάπαυση και σώσει την χώρα...