Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Είμαστε Κύπριοι!Η Κύπρος μίλησε. Και όχι απλά μίλησε, αλλά εκεί που οι Γερμανοί περίμεναν να ολοκληρωθεί ο θρίαμβός τους, υπέστησαν ταπείνωση.
Εύγε στους Αδελφούς Κύπριους! Έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στην Ιστορία και την αξιοπρέπειά τους.
Κι εμείς; Εμείς, ως Ελληναράδες, γνήσιοι εκφραστές του απόλυτου ΤΙΠΟΤΑ, απλά περιμένουμε το 12άρι της Κύπρου και στη φετινή Eurovision! Γιατί, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, μέχρι εκεί φτάνει το μπόι μας.
Και τώρα, τι; Η γνήσια απόγονος του Αδόλφου, Άνγκελα Μέρκελ, σίγουρα αποκλείεται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια! Κάτι άλλο θα σκαρφιστεί, για να βάλει στο χέρι την Κύπρο. Όμως, πιστεύω ότι και πάλι θα βρει τοίχο!
Γιατί; Γιατί οι Κύπριοι έχουν νωπό στη μνήμη τους το 1974. Ξέρουν τι σημαίνει να χάνεις πατρίδα, να χάνεις σπίτι, να χάνεις οικογένεια, να χάνεις αγαπημένους. Ξέρουν τι θα πει εθνικός και εδαφικός ακρωτηριασμός. Κι αυτή την γνώση την πλήρωσαν με προδοσία και αίμα!
Γι αυτό και ΣΕΒΟΝΤΑΙ την πατρίδα και το λαό τους! Σέβονται ακόμη και την Ελλάδα, για την κοινή γλώσσα, για την κοινή καταγωγή, για την κοινή αφετηρία… Και μέχρι εκεί… Γιατί αποδεικνύεται ότι οι ελλαδίτες πολιτικοί είναι ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ, χωρίς ψυχή και σεβασμό. Γιατί οι ελλαδίτες πολιτικοί θεωρούν πως ο λαός τους χρωστά! Γιατί οι ελλαδίτες πολιτικοί είναι τόσο βαθιά βουτηγμένοι στη διαφθορά και την εξάρτηση, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ποσοστό του δικού τους κέρδους!
Σήμερα δεν ειπώθηκε απλά ένα ΟΧΙ. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που κοινοβούλιο ευρωπαϊκής χώρας όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον παραλογισμό της Γερμανίας.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας στην ομιλία του ανέφερε πως τα περιουσιακά στοιχεία του οποιουδήποτε είναι απαραβίαστα και επικαλέστηκε τα σχετικά άρθρα του κυπριακού Συντάγματος.
«Οι Ευρωπαίοι με την απόφαση του Eurogroup θεώρησαν ότι το κυπριακό Σύνταγμα είναι κουρελόχαρτο» τόνισε. «Ουδείς πρέπει να δεχθεί να βάλει το κράτος το χέρι στην τσέπη των πολιτών υπό μορφή κλεπταποδόχου».
Δεν ανέφερε ότι μεταξύ των Ευρωπαίων ήταν και ο Στουρνάρας… Από ευγένεια; Από σεβασμό; Από απαξίωση; Πάντως δεν τον ανέφερε…
Την ίδια ώρα ο Στουρνάρας μίλησε για «θωρακισμένη» οικονομία της Ελλάδας, όπως έλεγε το 2008 και το 2009 ο κουρασμένος Καραμανλής με τον κολλητό του Στουρνάρα, Αλογοσκούφη, με τα γνωστά αποτελέσματα…
Λίγο μετά την απόφαση της Κύπρου να καταψηφίσει το νομοσχέδιο φορολόγησης των τόκων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) ανακοίνωσε την χορήγηση ρευστότητας στην Κύπρο βάσει του υφιστάμενου πλαισίου κανονισμών!
Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι θα πράξει η ελληνική πλευρά. Θα τολμήσει η τρόικα εσωτερικού να σηκώσει κεφάλι ή έχει συνηθίσει τόσο πολύ τη σφαλιάρα που θα ξαναπεί «ναι σε όλα»; Γιατί όπως όλοι οι μύθοι, έτσι και το ευρώ είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση! Αρκεί να το αντιληφθούν τα ανδρείκελα των Αθηνών και να πράξουν αναλόγως!
Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ΚΥΠΡΙΟΙ! Και το εννοούμε!

γγα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

έχει συνηθίσει τόσο πολύ τη σφαλιάρα που θα ξαναπεί "ναι σε όλα"...