Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Α/ΓΓΕΘΑ




Υπάρχει ΚΑΙ η παραίτηση κύριε Α/ΓΕΕΘΑ

Αξιότιμε κύριε Α/ΓΕΕΘΑ
Είναι πολύ ευχάριστο που ως σύγχρονος άνθρωπος προσαρμόζεστε στις απαιτήσεις των καιρών. Και ασφαλώς πράττετε ΑΡΙΣΤΑ που επικοινωνείτε μέσω twitter. Αποτελεί πλέον μια συνήθη πρακτική επικοινωνίας όλων όσων κατέχουν αξιώματα. Το ερώτημα που με βασανίζει είναι άλλο. Αυτό που αναρτήσατε στο λογαριασμό σας το έχετε συζητήσει με τον κο ΥΕΘΑ; Ως μέλος του ΚΥΣΕΑ, θέσατε το πρόβλημα στον κο πρωθυπουργό; Ή η τακτική του twitter είναι η πρακτική του καλού και κακού Ασφαλίτη; Δηλαδή κάνε εσύ τον καλό να κάνω εγώ τον κακό;
Εάν πράγματι θεωρείτε ότι όντως στις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΝ υπάρχουν μάχιμοι και μη μάχιμοι, τότε να το ξεκαθαρίσετε στον κο ΥΕΘΑ. Η πρακτική του «διαίρει και βασίλευε» που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία στο σύνολο των εργαζομένων, καλό θα είναι να ΜΗΝ αγγίξει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια, κατάφεραν οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν, να προκαλέσουν πρόβλημα και να βάλουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΟΛΩΝ των κλάδων εργαζομένων. Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίον ιδιωτικών, ιδιωτικοί εναντίον τραπεζικών, τραπεζικοί εναντίον υπαλλήλων ΔΕΚΟ, υπάλληλοι ΔΕΚΟ εναντίον υπαλλήλων ΟΤΑ και αυτό το γαϊτανάκι ΔΕΝ έχει τελειωμό. Αποτέλεσμα; Οι εργαζόμενοι στρέφονται εναντίον εργαζομένων και οι πολιτικοί κάνουν ήσυχα τη δουλειά τους, στην πλάτη ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως.
Και αφού είδαν ότι αυτό είχε επιτυχία, αποφάσισαν να το εφαρμόσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. «Μάχιμοι» και «μη μάχιμοι»! Και ποιοι το ορίζουν αυτό; Οι κατ επάγγελμα ανεπάγγελτοι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους με τη μορφή των συμβούλων; Οι οποίοι καλό θα είναι στο βιογραφικό τους να συμπεριελάμβαναν το πού υπηρέτησαν καθώς και τη διάρκεια της θητείας τους.
Αλήθεια κύριε Αρχηγέ, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν τη δυνατότητα να «σηκώσουν» το βάρος ενός διχασμού, που έξυπνα επιδιώκεται από τον πολιτικό σας προϊστάμενο; Και πριν από αυτό, εσείς, ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανεχθείτε αυτόν το διαχωρισμό, που πλήττει το κύρος του θεσμικού σας ρόλου; Και πώς θα επισκεφθείτε τους υφισταμένους σας; Πώς θα τους κοιτάξετε στα μάτια, εάν ΕΣΕΙΣ δε δώσετε τη μάχη σας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των υφισταμένων σας; Γνωρίζετε κύριε Αρχηγέ ότι ο μισθός του Ανθυπολοχαγού είναι κατά τι μεγαλύτερος του πρωτοδιόριστου, αλήστου μνήμης, αγροφύλακα, του κου Πολύδωρα; Ξέρετε πώς αισθάνονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις εσχατιές της Πατρίδας; Γιατί, όπως ΑΡΙΣΤΑ γνωρίζετε, μάχιμος ΔΕΝ είναι μόνον ο ιπτάμενος ή ο βατραχάνθρωπος, αλλά και ο Αξιωματικός του Πεζικού, που φυλάττει Θερμοπύλες. Πώς κάποιος χαρακτηρίζεται ως μάχιμος, όταν για να εκτελέσει την αποστολή του βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει μια αλυσίδα ανθρώπων και υπηρεσιών που θα τον υποστηρίζει; Όλο αυτό το σύστημα μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «μη μάχιμο»; Δηλαδή, σε μια τορπιλάκατο, ο μηχανικός τι είναι; Μάχιμος ή μη μάχιμος; Ο μηχανικός αεροσκαφών; Ο εκκαθαριστής ναρκών; Ο επιτελής τι είναι; Τα στελέχη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας; Της Υδρογραφικής Υπηρεσίας; Της ΕΜΥ;
Κύριε Αρχηγέ,
Είναι γεγονός ότι οι προκάτοχοί σας δεν είχαν την ατυχία να διαχειριστούν μια ανάλογη κατάσταση. Είστε ο πρώτος Α/ΓΕΕΘΑ που καλείται να λάβει αποφάσεις ή να συνηγορήσει στη λήψη αποφάσεων, που αλλάζουν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ το επίπεδο ζωής του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Και πιστεύω πως δεν ανήκετε στην κατηγορία όσων έλεγαν «το μοναστήρι νάναι καλά» γιατί τώρα πια κινδυνεύετε να μείνετε σε ένα άδειο μοναστήρι.
Προ ολίγων ημερών συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο και ελήφθησαν ΑΜΕΣΑ αποφάσεις για την τύχη των κληρικών. Εσείς, γιατί δεν επιδιώκετε μια ανάλογη συνάντηση με τον κο Πρωθυπουργό; Ο θεσμικός σας ρόλος δε σας αποκλείει να πράξετε κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι ηγείστε του πολυπληθέστερου οργανισμού της Πατρίδας μας. Και μάλιστα, ενός οργανισμού, που το ανθρώπινο δυναμικό του ΔΕΝ έχει επίσημη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, άρα είστε από κάθε άποψη, ο κυρίως υπεύθυνος για όλους αυτούς, από τον επόμενο στην ιεραρχία μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη.
Κύριε Αρχηγέ,
Εμείς, όταν αποφασίσαμε να αποστρατευθούμε, το πράξαμε με πλήρη συναίσθηση της πράξης μας. Φυσικά, η Πολιτεία, που νομοθέτησε σχετικά, ξαφνικά, μέσα σε μια νύχτα, αποφάσισε πως οι κάτω των 55 ετών ΠΑΥΟΥΝ να έχουν δικαιώματα και προχώρησε σε μειώσεις συντάξεων, σα να είμαστε εμείς οι φταίχτες για τη σημερινή κατάσταση της Πατρίδας. Εμάς ΔΕ μπορείτε να μας υπερασπιστείτε, όπως αδυνατούν να μας υπερασπιστούν και οι Ενώσεις Αποστράτων. Εσείς, όμως, έχετε την ευκαιρία να γραφτείτε στην Ιστορία με χρυσά γράμματα, εάν δεν εισακουστεί η γνώμη σας και να παραιτηθείτε συμβουλεύοντας τους αντικαταστάτες σας να πράξουν κατά συνείδηση. Είναι βέβαιο πως τουλάχιστον δυο από τους αντικαταστάτες σας θα ακολουθήσουν το δικό σας δρόμο. Τότε μόνον μπορεί να ταρακουνηθούν οι πολιτικοί του «Ναι σε όλα», οι σύγχρονοι «Νενέκοι». Και τότε να είστε βέβαιος πως θα αποκατασταθεί το κύρος ΟΛΩΝ μας στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού, γιατί θα είστε και θα είμαστε η πραγματική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε ό,τι επιδιώκουν να μας επιβάλουν. Είναι στο χέρι σας κύριε Αρχηγέ. Να εξυψώσετε ή να βυθίσετε τις Ένοπλες Δυνάμεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στο πάντα επίκαιρο έργο του «Το μεγάλο μας τσίρκο», λέει σε κάποιους στίχους του:
Λαέ μη σκύψεις άλλο το κεφάλι
Η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή
Του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί

Μην μετατρέπετε τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ένα σμάρι κιοτήδων (δειλών). Δείξτε τους ότι ΑΞΙΑ είστε ο Αρχηγός τους. Και επιτέλους, μετά από πολλά πολλά χρόνια, δώστε το δικαίωμα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, να ξαναγίνουν η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Με εκτίμηση
Γιάννης Γ. Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) ε.α. (κάτω των 55)
Οικονομολόγος
ΜΒΑ, Μs’c        

Δεν υπάρχουν σχόλια: