Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Δηλώσεις υπουργού Παιδείας

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1047256&lngDtrID=244

Την «επιμονή σε μη αλλαγή μιας πολιτικής, που απέτυχε», χαρακτηρίζει ως το χειρότερο λάθος στη διαχείριση των πυρκαγιών, ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνεντεύξεις του που δημοσιεύονται στα κυριακάτικα φύλλα της «Ελευθεροτυπίας» και της «Απογευματινής».
Ο υπουργός κάνει λόγο για «απαρχαιωμένες διαδικασίες και ελλιπείς υποδομές», καθώς και για «χαοτική» δημόσια διοίκηση και δεν αρνείται ότι «όπου έφταιξαν πρόσωπα, πρέπει να πληρώσουν».
Τάσσεται δε, υπέρ του δομικού ανασχηματισμού, καθώς «όπου τα πρόσωπα λειτουργούν ανασταλτικά για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, αυτά πρέπει να ανανεώνονται» και επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι «πρέπει να κατοχυρωθεί θεσμικά η τετραετία».
«Σημασία έχει ότι η εκλογολογία του ΠΑΣΟΚ βλάπτει σοβαρά την πολιτική σταθερότητα και υπονομεύει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε μια περίοδο που χρειάζεται συνένωση δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση. Αλλωστε, ξέρετε ότι είμαι υπέρμαχος των σταθερών κανόνων. Και, βέβαια, της θεσμικής κατοχύρωσης της τετραετίας» λέει χαρακτηριστικά.
«Τον πρώτο ρόλο έχουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες, το μεταρρυθμιστικό μας έργο. Τα πρόσωπα έπονται. Όσον αφορά στις δομικές, όπως τις αποκαλείτε, αλλαγές, αυτές ασφαλώς και χρειάζονται. Αλλά, δεν πατάς ένα κουμπί και γίνονται. Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια και σαφής στόχος για το πού θες να πας» σημειώνει.
Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Παιδείας, υποστηρίζει τον σταδιακό επανασχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης με κριτήρια «μακριά από συντεχνιακά συμφέροντα».

Αυτές είναι οι απόψεις του Υπουργού Παιδείας. Τις γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό; Ή απλά και αυτός τις συζητεί μεταξύ φίλων και δημοσιογράφων για να διαχωρίζει τη θέση του από την βυθιζόμενη παράταξη του;
Σε ότι αφορά το περίφημο "μεταρρυθμιστικό έργο" δεν το σχολιάζω καν! Δεν υπάρχει λόγος! Γιατί το έργο της απερχόμενης κυβέρνησης δεν είναι μεταρρυθμιστικό. Καταστροφικό είναι!

ΓΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: